Tips

Tips voor een mooie huid


Kou, wind, zon, vervuiling en stress doen je huid sneller verouderen. Je huid is je grootste orgaan en je moet er je hele leven mee doen. Zorg er goed voor en je huid zal elke dag weer stralen. Hier volgen enkele eenvoudige tips om je huid langer jong te houden.


Tip 1: water, water water!

We kunnen het niet genoeg herhalen: hydratatie is hét geheim voor een mooie huid! De huid bestaat voor 70% uit water en zonder water sterven de opperhuidcellen af. Voldoende water drinken is dan ook een must om de huid efficiënt te hydrateren.


Tip 2: Smeren, smeren, smeren!

Echt het toverwoord voor een mooie huid is je insmeren met een product vol rijke ingrediënten. Je huid wordt gevoed, gehydrateerd en vooral verzorgd. Een ingesmeerde huid gaat langer mooi mee.


Tip 3: Wees positief en lach veel

Lach elke dag, ook als het niet goed gaat gewoon lachen. Als je lacht straal je en wat je uitstraalt krijg je weer terug. Je  krijgt er de mooie lachrimpels van, die zijn niet zo erg om te hebben, want ze maken je gezicht vrolijk. Sta positief in het leven en je huidconditie zal positief volgen!


Tip 4: Eet je jong

Een mooie huid is een huid die goed gevoed is, en dat mag je letterlijk nemen! Eet dagelijks voedingswaren die rijk zijn aan antioxidanten, sporenelementen en essentiële vetzuren: avocado, zalm, zeevruchten, noten, citrusvruchten, champignons,... Zorg dat je niet veel verzadigde vetten eten, je huid wordt er echt niet blij van.


Tip 5: Dagelijkse een schoonheidsritueel

Wil je je huid jeugdig houden, dan kan je ze niet genoeg vertroetelen. Dus ’s morgens en ’s avonds eerst zorgvuldig reinigen en daarna een specifieke dag- of nachtcrème aanbrengen. Vergeet ook de oogcontour en de lippen niet, zij kunnen wat extra zorg goed gebruiken. Met eenmaal per week een peeling en een masker is je schoonheidsprogramma compleet. En vergeet ook niet om je huid het hele jaar door te beschermen tegen de zon.


Tip 6: No Stress

Stress en spanning leiden tot een verouderde huid en lelijke rimpels. Probeer stress te vermijden door meer zen met jezelf te zijn. Geniet van alles wat je hebt en van alles wat goed gaat. Al het andere dat komt ook vanzelf wel goed, stressen heeft toch geen baat. Regelmatige lichaamsbeweging helpt om je af te reageren en ademhalings- en meditatieoefeningen helpen je om zen te blijven.


Tip 7: Slaap je mooi

Terwijl je lichaam ’s nachts slaapt, is je huid volop actief. Voor een echt herstellende nachtrust moet je minstens 8 uur slapen.


Zo jij kan aan de slag! Be Pretty 

 

 

.