Weet wat je smeert

Zonder dat we het weten, zijn we soms zo slecht voor onze huid. De huid is een wonder van de natuur en is veel meer dan verpakking of bescherming. Ze is waterdicht maar kan toch vocht en daarin opgeloste stoffen doorlaten zowel van binnen naar buiten als omgekeerd.

De ingrediënten in een crème worden gebruikt door de huid, maar komen ook in de bloedbaan terecht. Daar worden alle ingrediënten verder in het lichaam vervoerd waar ze worden afgebroken of gebruikt. Juist hierom is het zo belangrijk om te weten wat je opsmeert.

 

Het elke dag insmeren met chemisch troep, komt allemaal terecht in je lichaam. Daar wordt je niet gelukkig van!

 

Natuurlijke voedende en beschermende  huidverzorging helpt de huid haar zelfherstellend vermogen in stand te houden en te verbeteren. Maar chemische of synthetische stoffen kunnen haar uitdrogen, irriteren of verstoppen.

 

Onze huid kan natuurlijke ingrediënten verwerken en gebruiken terwijl kunstmatige stoffen natuurlijke processen verstoren. Ze drogen de huid uit, zoals bijvoorbeeld alcohol, ethanol, sorbitol en glycerol of verstoppen poriën door bijvoorbeeld glycerine en vaseline.

De huid vernieuwt zich telkens weer om nog beter te functioneren. Maar de opeenstapeling van onverwekte ingrediënten in je lichaam kan nooit goed zijn.

 

Weet dus wat je smeert en  kies huidverzorgingsproducten die lief zijn voor je huid en je lichaam. Om te beginnen kun je kiezen voor een FaceWash zonder schuim. Schuim is zo chemisch en heeft verder geen toegevoegde waarde voor je huid. Zodra je een product kiest zonder schuim zul je merken dat je huid na het wassen niet zal trekken!

 

Verder kunt er zeker van zijn dat de producten van PrettySkin vrij zijn van:

 

synthetische geur- en kleurstoffen

conserveringsmiddelen

minerale oliën,

parabenen

siliconen en

polyethyleenglycol (PEG).

 

Be Pretty, be You!